Winkelmandje
cload
Checkout Secure
 ✅  Deskundig advies

Luchtreiniging met Plasma techniek

Luchtreiniger informatie over plasma techniek

Allergieën/micro-organismen in de lucht

De lucht die we inademen zit vol met micro-organismen die overal om ons heen zijn. Sommige hiervan zijn niet schadelijk, maar anderen misschien wel. SARS‐CoV‐2 of Covid19 is een van de virussen die zich ook via de lucht verspreiden. Sommige kunnen   potentieel gevaarlijk zijn voor onze gezondheid, vooral voor degenen die er overgevoelig voor zijn.

Stof/fijnstof/vuildeeltjes Huisstofmijt De uitwerpselen en vervellinghuidjes van de  huisstofmijt kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij de mens, zoals allergische reacties. Deze in de lucht zwevende vuildeeltjes worden tevens door de filters opgevangen. Een plasma-ionisator doet de in de lucht aanwezige deeltjes aan elkaar klonteren, dit maakt de partikelen beter te filteren en zullen ze eenvoudiger in het filter blijven hangen Pollen die in de lucht aanwezig zijn worden door tevens door deze technologie opgevangen.

Ongezonde, ziekteverwekkende stoffen/microben

Microben worden vaak gedragen door mensen die een ruimte binnenkomen. Binnenruimtes waarbij mensen veel bewegen of praten/zingen kunnen veel virussen in de lucht opleveren die via de luchtfilterplaten van de luchtreiniger worden gevangen. Een Plasma Luchtreiniger doodt deze virussen snel en filtert stof dat zich op oppervlakken verzamelt..

Schimmels/schimmelsporen de in de lucht aanwezige schimmelsporen worden door de filters uit de lucht gefilterd.

Roken is een bekende activiteit waarbij je een verscheidenheid aan gevaarlijke stoffen kunt afgeven. Deze stoffen omvatten: vaste deeltjes en gassen. De stoffen die het meest bekend zijn als het gaat om het inademen van tabaksrook is teer, dat bestaat uit verschillende verbrandingsproducten. Teer kan o.a. bronchitis veroorzaken.

Nicotine: Een vloeistof die zeer vluchtig is en bruin wordt zodra deze in contact komt met de lucht. Nicotine is zeer verslavend.

Koolmonoxide: Een gas dat het transport van voldoende zuurstof in je bloed belemmert.

Ammoniak: Een scherp gas dat de slijmvliezen kan irriteren. Teer kan alleen worden opgevangen door filters vanwege de vaste componenten. Nicotine, koolmonoxide en ammoniak worden ook afgebroken door de ionisator.

Vervelend ruikende geurtjes.

De sterk ruikende rookgeur in ruimtes waar veel gerookt wordt, blijft vaak lang hangen. De Plasma-ionisator en filter halen deze uit de lucht. De ionisator en filter halen geuren uit de lucht die niet door het afzuigsysteem kunnen worden verwijderd. Geurtjes van huisdieren worden door de ionisator en het filter uit de lucht verwijderd.

Het verschil tussen ionisatie en plasmaclusterionisatie is dat ze op verschillende manieren werken om luchtvervuiling binnenshuis aan te pakken. Sommige mensen verwarren deze termen, maar het is gemakkelijk om erachter te komen welke u nodig heeft voor uw specifieke situatie.

Bestrijden luchtvervuiling via Ionisatie en plasma cluster ionisatie

De verontreinigingen die ze beiden bestrijden zijn fijnstof, pollen, bacteriën, virussen, sigarettenrook, huisstofmijt, huidschilfers van mensen en huisdieren, allergenen, schimmels, vuildeeltjes van verkeer en industrie.

Wat is Ionisatie? 

Wanneer een ionisator wordt gebruikt, produceert deze negatief geladen ionen. Een ion is iets dat je in de lucht kunt vinden. Deze slechteriken worden dan aangetrokken door vuil met een overwegend positieve lading. De twee klonteren uiteindelijk samen en de negatieve lading brengt zichzelf over op het positief geladen vuildeeltje.

Waar blijven de giftige deeltjes? 

De samengeklonterde deeltjes worden aangetrokken door positief geladen oppervlakken die u kunt schoonmaken bijvoorbeeld met een vochtige doek. De samengeklonterde deeltjes zijn zwaarder dan lucht, dus dalen ze af.

Wat doet de filter? 

Als een ionisator ook een filtersysteem heeft, worden de kleine deeltjes erin opgevangen.

Wat is Plasma cluster ionisatie?  

Dit is een proces dat plasmaclusterionisatie wordt genoemd, waarbij je in wezen het water/waterstof en zuurstof in de lucht splitst en deze ionen bekend maakt als clusterionen.

Hoe maak je virussen onschadelijk en haal je bacteriën en vuil uit de lucht?

De vuildeeltjes kleven aan de clusterionen. De geladen waterstof- en zuurstofionen halen zwakkere moleculen (waterstof) uit het vuil en stoffen, en uit de beschermende wand van bacteriën en virussen. Hierdoor worden ze ongevaarlijk! Wanneer de actieve waterstof- en zuurstofionen de waterstofmoleculen hebben geëxtraheerd, veranderen ze weer in watermoleculen.

Ideale Luchtvochtigheid? 

De balans van de relatieve vochtigheid moet ergens in het bereik van 45-60% vallen voor de beste resultaten met ionisatie en plasmaclusterionisatie.

Optimale lucht reiniging?

Er zitten ongeveer 5000 stukjes vuil per cm3 in vuile lucht. Dit betekent dat voor een optimale reiniging van de lucht de ionisator of plasmaclusterionisator veel ionen of plasmaclusterionen moet produceren. Het apparaat moet een filtersysteem hebben dat de lucht op twee manieren reinigt.

Verschil Tussen Plasma cluster ionisatie en ionisatie?

Het belangrijkste verschil tussen plasmaclusters en het creëren van ionen is dat tijdens het creëren van ionen vuildeeltjes verzamelt en verwijdert ze naar een specifieke plaats. De geladen plasmaclusterionen maken ook de vuildeeltjes in de lucht onschadelijk. 

De Angst van Ozon

Ozon komt vrij tijdens ionisatie en plasma cluster ionisatie. De ozon die vrijkomt oxideert snel in de ruimte omdat het zich hecht aan luchtverontreiniging, zoals geuren en micro-organismen, die het afbreekt. De meeste plasma (ionisatoren) luchtreinigers bieden een zeer veilig ozonniveau omdat ze geaard moeten worden zoals kwik-ionisatoren dat niet doen.

Hoe beter de ionisator, hoe minder ozon hij produceert. De maximaal toegestane ozon die 8 uur achtereen kan worden ingeademd is 0,06 ppm. Bij gebruik van ionisatoren of plasmacluster-ionisatoren moet altijd voor een goede ventilatie worden gezorgd.

De door Airthority aangeboden luchtreinigers zijn allemaal grondig getest op ozonemissies en voldoen ruim aan de huidige wetgeving.

Zie hier onze selectie plasma luchtreinigers